Dan za spremembe: Bodi z nami, družimo se!

Objavljeno .

V soboto, 19. maja, je v Češminovem parku bilo organizirano medgeneracijsko  srečanje. Na stojnicah so različna društva in skupine iz vrtcev, osnovnih šol, DSO-Domžale, Rdeči križ, Društva upokojencev,
Sončka, Šole zdravja, Jesenski cvet, Center za mlade ..., predstavila vsebine svojih dejavnosti.
 
 Letos je evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti, zato je srečanje imelo namen seznanjati ljudi, kam vse se lahko vključijo in aktivno sodelujejo, pridobivajo nova znanja in se družijo.
 
Mladi osnovnošolci in dijaki so predstavili starejšim, kako do znanja sodobne, elektronske komunikacije,  člani Šole zdravja so izvedli vajo "1000 gibov", ki v 30 minutah razgiba vse sklepe telesa, učenci OŠ Jarše-Rodica so odigrali lutkovno igrico "Sovica Uhica", Osnovna šola Roje je predstavila polstenje volne in še marsikaj je bilo videti in slišati. Starejši so mlajše uvajali v ročne spretnosti: vezenje, klekljanje, izdelovanje cvetja iz kreppapirja, kvačkanje...
 
Pevski zbor oskrbovancev DSO-Domžale, mladi harmonikar in glasbena skupina " NOVA Jazz kvartet", z vokalistko iz Domžal ter maskota  "hrošček Simon" so popestrili program s poznanimi pesmimi in skladbami. 
 
 Naše društvo je navzočim predstavila Breda Podbevšek, nanizala vse dejavnosti h katerim se lahko pridružijo in obogatijo svoj vsakdan. Na stojnicah pa smo predstavili delček naših aktivnosti; male umetnine iz keramike, izdelovanje idrijske čipke, program "punčka iz cunj" Unicefovih prostovoljk v Lipi, literarna dela, zbornike in zgibanke.
 
Vse videno in slišano je dokazovalo, da se osamljenosti lahko ubranimo,
VSAK TRENUTEK JE LAHKO NOV ZAČETEK!