Darinka Kralj razstavljala v Petrovčevi hiši v Cerkljah

Ko zgodnja jutra spremlja žvrgolenje ptic
in poganjajo brsti cvetlic,
ko je belina odtekla
in se v žametnem vrtu spominov
družita sol in čopič,
zvesta prijatelja subtilne duše,
takrat se ponovno –
vsak dan zase rojeva ljubezen …

Darinka KRALJ, ki je vrsto let obiskovala likovni krožek v Lipi in je še vedno vključena v dejavnosti Univerze Lipa, je skupaj  z mlado obetajočo slikarko Moniko Slemc v Petrovčevi hiši v Cerkljah na Gorenjskem razstavila svoje umetnije iz slanega testa. Predsednik Likovnega društva Cerklje gospod Starovašnik  se je pohvalil, da so zelo veseli, da lahko razstavljajo dela dveh svojih članic: najmlajše in najmlajše prababice.  Darinka  je svoje izjemne sposobnosti  tokrat zgnetla in mojstrsko oblikovala v slanem testu in jih poimenovala »ŠTIRI LETNI ČASI«.  V bogatem kulturnem programu so počastile sošolko  tudi članice likovnega krožka Lipa, Mira Jarc je s kitaro zaigrala in zapela solo, vse skupaj pa so poživile program  s svojim repertoarjem narodnih in  pesmic Ježka. V  Petrovčevi hiši so ljubitelji lepega nadvse uživali ter  svoja občutja s slikami Monike in Darinkinimi  podobami  in »kiparskimi« izdelki iz slanega testa ponesli s seboj.

Tekst in fotografije: Binca LOMŠEK