Klekljamo z babicami

Objavljeno .

Klekljajmo z babicamiV torek, 23. oktobra 2018, ob 10.00 uri je bila organizirana delavnica klekljanja idrijskih čipk v Knjižnici Domžale.

Malim obiskovalcem delavnice, so članice klekljarske skupine SLAMICE društva U3žo LIPA Domžale, predstavile pribor, ki se uporablja za izdelavo čipke (punkljc ali bula, klekljni, papirci ali vzorci, razni sukanci) in osnovne tehnike klekljanja..

Predstavnica knjižnice Domžale, Stanka Zanoškar, je malim obiskovalcem predstavila lično ilustrirano vsebino knjige IDRIJSKA ČIPKA, avtorice Biljane Škobrne in Nataše Vertelj. Male glavice so s pozornostjo poslušale pripoved in se za tem tudi stvarno soočile s punkeljci in klekljni, ki so jim jih pripravile klekljarice. Drobni prstki so klekljne vrteli, zanimivo, da so fantki pokazali veliko zanimanje za preizkus svojih spretnosti. Tudi babice in nekaj mamic je bilo prijetno presenečenih nad navdušenjem malih nadebudnikov. Mali obiskovalci in njihove vzgojiteljice so pripravili prisrčen pevski program in s svojim izvajanjem popestrili delavnico.

Mirjana Kavčič