Društvo Lipa na Festivalu za tretje življenjsko obdobje 2015

Objavljeno .

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je že tradicionalna prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Prireditev je posvečena aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Omogoča ljudem v tretjem življenjskem obdobju spoznavanje s smermi zdravega in aktivnega staranja , vseživljenjskega učenja, medsebojnega povezovanja, izmenjavi idej in ustvarjanja.

Festival omogoča prostor za sodelovanje in spoznavanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami ter zdravstvenimi, turističnimi in gospodarskimi področji ter s tem po svojih močeh prispeva k osveščanju starejših.

Kot vsako leto se predstavlja Občina Domžale na svojem razstavnem prostoru. Prvi dan festivala, 29. september, je bil dan Lipe – Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki je v okviru občine prikazala svoj program in izdelke članic in članov, ki so vzbudili veliko zanimanja med obiskovalci. Razstavili so umetniška dela slikark in klekljaric, literarne zbornike in najbolj občudovane punčke za Unicef - znamenite domžalske Špelce. Zelo uspešna predstavitev.

f3zo2015 370

f3zo2015 372

f3zo2015 373

f3zo2015 375

Avtor prispevka: Marjan F. Levstek