Letni zbor članic in članov društva Lipa

Objavljeno .

letnizbor2015V sredo, 11. marca 2015, smo se člani  Društva Lipa zbrali na letnem zboru v prostorih domžalskega DOM-a.

Predsednica, ga. Metka Zupanek je navzoče prisrčno pozdravila in nadaljevala s predlogom kandidatov  za organe zbora. Po izvolitvi organov zbora je predsednica podala poročilo delovanja društva za leto 2014. Smo ena od redkih U3žo v Sloveniji, ki ima tako pester in bogat program svojega delovanja: od številnih jezikovnih, literarne, družboslovnih, likovnih, keramičarske, pevske, pohodniških, kolesarske, plesnih, folklorne, računalniških skupin, pa na glasbenem področju doživljamo pravi razcvet. Oblikovale so se tri skupine citrark in skupina kitaristov. Ne moremo mimo tega, da  ne poudarimo tudi organiziranja predavanj z različnih tematskih področij. Imamo dobro organizirano potovalno dejavnost, ki nam omogoča strokovne  in družabne ekskurzije po domovini in tujini, tako, da si tudi na tem področju širimo obzorja. Ne smemo pozabiti, da smo uspešni in priznani pri humanitarnem delovanju z UNICEF-ovim programom Punčka iz cunj in z mnogimi, s kulturnim programom obogatenimi obiski domov starejših občanov v Domžalah, Kamniku, Mengšu, Trzinu, Gornjem Gradu ter posebej pripravljenimi nastopi za občane Moravč, Lukovice, Komende in še kje.

Predsednica tudi obvesti navzoče, da je Lipa postala društvo posebnega pomena, kar upamo, da nam bo v pomoč pri prijavah za pridobivanje finančnih sredstev.

Finančno poročilo je podala ga. Anka Cerar, iz katerega je razvidno, da smo poslovali pozitivno, čeprav je čedalje težje slediti vsem podražitvam rednega delovanja šole in vzdrževanja prostorov (ogrevanje, najemnina, električna energija...).

Po poročilih je bila razgibana debata z mnogimi predlogi in priporočili, kar pa bo razvidno iz sklepov  zapisnika.

Delovni del je bil z večino glasov potrjen.

Sledil je kulturni program, ki smo ga pripravili: ženski pevski zbor, recitatorke in začetni skupini citrark "SINIČKE". Po prijetnem vzdušju in skupni pesmi "mamica je kakor zarja", smo se preselili v Lipine prostore na malico in druženje.
 
Še nekaj foto utrinkov:

 

Pripravila: Mirjana Kavčič