Lipa slovesno proslavila 20 let uspešnega delovanja

IMG 5896Naše društvo Lipa, univerza za tretje življensko obdobje letos slavi 20 let uspešnega in dejavnega delovanja. Ob tej priložnosti je ob zaključku študijskega leta 7. junija pripravilo v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah svečano akademijo. V pestrem programu je dosedanja, ustanovna in vseh 20 let predsednica Metka Zupanek pozdravila goste in druge navzoče v polno zasedeni dvorani, zatem pa je slavnostni govornik domžalski župan Toni Dragar poudaril pomen vsestranskega učenja in delovanja v tretjem življenskem obdobju in se še posebej zahvalil predsednici na njeno uspešno vodenje društva. O delovanju upokojencev in starejših je nato obširneje spregovorila dr. Ana Krajnc, predsednica UTŽO Slovenije, ki je tudi pohvalila delovanje društva Lipa kot drugega najuspešnejšega v Sloveniji.

V nadaljevanju so člani društva predstavili delovanje posameznih društvenih skupin, glasbeno pa so prireditev popestrile kitaristke in citrarke, pa folklorna skupina Češminke in na koncu še pevski zbor.

Posebne pozornosti in veliko zahval in pohval je bila deležna Metka Zupanek, ki zapušča vodilno funkcijo, predstavil pa se je tudi novi predsednik Marjan Ravnikar, skupaj pa sta se poimensko zahvalila za sodelovanje najbolj zvestim in dolgoletnim sodelavcem društva.

Sledilo je še živahno prijateljsko srečanje ob bogato založenih mizah.

Daljši prispevek o svečanosti je objavil portal Domzalec.si, mi pa ga povzemamo v prispevku "V Društvu Lipa Domžale upihnili 20 svečk – 20 let aktivnega življenja in udejstvovanja", objavljenem v rubriki Drugi o nas.. Domzalec je posnel tudi celotno prireditev, video posnetek je na https://www.youtube.com/watch?v=tVk-lcBeUw4&t=3798s

Fotogalerijo v tem prispevku pa je prispeval Branko Novak.