f3žo - 12. festival za tretje življenjsko obdobje

Objavljeno .

f3 2012Letošnji festival v Cankarjevem domu, od 1. do 3. oktobra 2012,  je osrednji dogodek evropskega leta "aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami", njegov moto je: ZA SOŽITJE MED GENERACIJAMI!
Občina Domžale je tudi letos zakupila razstavni prostor za vse tri dni festivala.
Občinske barve je 1. in 2. oktobra 2012 zastopala naša LIPA, ki letos praznuje že 15. obletnico delovanja.
Lipovci smo se predstavili z likovnimi deli, z ročnimi deli - klekljana idrijska čipka, z unikatnimi izdelki iz keramike, z razstavo punčk iz cunj iz Unicefovega projekta "Posvoji punčko - reši življenje otroka", v katerem že od leta 2004 sodelujejo Unicefove prostovoljke iz Lipe.
Predstavili smo se tudi v pisni obliki z literarnimi deli, z letnimi Zborniki, z zgibanko, kjer so opisane vse dejavnosti delovanja društva.
Občina je bila predstavljena tudi multimedijsko, zato obiskov in pohval našemu delovanju ni manjkalo.
Slavnostno odprtje je bilo 1.oktobra ob 10. uri, kjer je bil slavnostni govornik mag. Andrej Vizjak, minister za delo, družino in socialne zadeve. Vsebina je seveda bila aktualna politika, predvsem pa reforma pokojninskega zakona.Navzoče je nagovoril tudi Zoran Jankovič, župan mestne občine Ljubljana in dr. Mateja Kožuh Novak, predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije.
V kulturnem programu se je zvrstilo veliko izvajalcev, med njimi: Marija Ahačič Pollak, Nuša Derenda, Marko Ferenčak, orkester Simfonika Vrhnika in drugi. V programih vseh treh dni se je zvrstilo mnogo kulturnih, plesnih, folklornih, pevskih skupin in še in še. Nastopajoče skupine so bile tudi iz domžalske občine.
Organizator pričakuje preko 19.000 obiskovalcev. Prav tako pa že pripravlja program za naslednji 13. festival.
Pridemo!

Prispevek:Mirjana Kavčič