Obiskali smo Dom starejših občanov Kamnik

Lipovci smo zaključili svoj program obiskov po domovih starejših občanov v četrtek, 12. aprila, v DSO, Kamnik. Dom stoji sredi zelenja, ob vznožju Kamniških planin, ne daleč od mestnega jedra. Ustanovljen je bil leta 1975, kot javni socialno-varstveni zavod in namenjen oskrbi občanom, praviloma starejših od 65 let. Je sodobno urejen in lahko sprejme 223 stanovalcev, ki bivajo v lepo urejenih sobah. Sodobno urejeni skupni prostori nudijo stanovalcem prijetno bivanje. Za vsakogar nekaj, je tudi organiziran program dejavnosti.

Stanovalci doma so popolnoma napolnili dvorano in prisluhnili pozdravnemu govoru predsednice Lipe, Metke Zupanek, dramski skupini in njihovi veseloigri, pesmim Mici Jenc, ki jih je brala Metka Zupanek in Helene Ogorelec, ki jih je osebno predstavila. Ženski pevski zbor je izvedel štiri samostojne pesmi in venček ljudskih ob spremljavi harmonike prof.Milke Živulović, pod vodstvom zborovodkinje, ge.Marine Aparnik, ki je na koncu navzočim zaigrala na pianino skladbi Chopina in Beethovena. V imenu stanovalcev se je nastopajočim zahvalil g.Nace Horvat z ročno izdelano leseno šatuljico z violinskim ključem.

Nekaj vtisov sva v pogovoru izmenjali z rojeno Kamničanko, gospo Heleno Stele, Mlinarjevo s Perovega. V domu je že sedem let, k odločitvi jo je prisilila bolezen. K sreči se ji je zdravje povrnilo in je z dejavnostmi in bivanjem v domu zadovoljna, še posebno, ker si sama popestri dneve z branjem, petjem, poslušanjem glasbe, s klepetom med prijateljicami ob kavici in še kaj. Je zelo mobilna in zahvaljujoč svoji nečakinji, prof. Marjeti Humar, preživi vikende v svojem domu na Perovem, kjer jo čakajo njene prijateljice - rožice. Z gospo Heleno se osebno poznava še iz časov, ko je službovala na železniški postaji v Jaršah in veliko sodelovala s tovarno Induplati.
Zahvalila se je za naš obisk in pohvalila prijeten program z željo, da se drugo leto spet srečamo.

Prispevala:Mirjana Kavčič