Beograd in Novi Sad - 30. marca do 1. aprila

Objavljeno .

1. dan – 30.3. 2012: SLOVENIJA – BEOGRAD, večerja in nočitev
V zgodnjih jutranjih urah (ob 4.00 uri) odhod iz Slovenije proti Beogradu, kamor boste prispeli v opoldanskih urah. Najprej boste obiskali Hišo cvetja in Titovo grobnico (vstopnina vključena), se popeljali čez znane trge, kot so Trg republike s parlamentom, Terazije in Slavija, in se sprehodili po glavni beograjski ulici, Knez Mihajlovi, do beograjske trdnjave Kalemegdan, od koder se ponujajo čudoviti razgledi na mesto. Po kratkem predahu si boste ogledali še največjo pravoslavno cerkev na Balkanu, cerkev Sv. Save, in se zapeljali po Novem Beogradu z največjo kongresno dvorano v Srbiji, Sava centrom. Sledi nastanitev v hotelu; večerja in nočitev.

2. dan – 31.3.2012: IZLET V ŠUMADIJO zajtrk, nočitev
Zjutraj se boste odpravili proti Šumadiji. Najprej se boste ustavili na beograjski „gori” Avali, kjer so nedavno spet odprli znameniti Avalski stolp, s katerega se vidi daleč naokoli (vstopnina vključena). Pot vas bo dalje vodila do vasi Topola, ki ji pravijo tudi srce Šumadije, in do Oplenca, kjer stoji mavzolej slavne srbske dinastije Karadjordjevič (vstopnina vključena). Popoldne povratek v Beograd. Zvečer ob doplačilu predlagamo večerjo na Skadarliji, kjer boste ob spremljavi tipične starogradske glasbe uživali ob srbski hrani. Nočitev.

3.dan – 1.4.2012: FRUŠKA GORA - NOVI SAD – SLOVENIJA, zajtrk
Po zajtrku se boste odpravili proti severu, do Novega Sada. Podali se boste do Petrovaradinske trdnjave, ki dominira nad mestom, in se sprehodili po grajskem dvorišču. Sledi še ogled starega mestnega jedra in nekaj časa za kosilo, nato pa vožnja čez Fruško goro, ki ji zaradi čudovite pokrajine pravijo tudi biser Srbije, proti Sloveniji, kamor boste prispeli v poznih večernih/nočnih urah.

Cena potovanja: 170 €

Prijave z vplačilom do: 15. marca 2012