Zlatka Levstek izdala novo samostojno knjigo poezije SEM

Objavljeno .

Zlatka Levstek izdala novo samostojno knjigo poezije SEM

V torek, 12. novembra 2019, je bila v Knjižnici Domžale predstavljena že petnajsta samostojna knjiga poezije Zlatke Levstek z naslovom SEM. V zelo sproščenem vzdušju se je z avtorico pogovarjala njena literarna kolegica Janka Jerman, pesmi pa so z izrednim občutkom brale Marija Dodič, Mira Smrkolj in Mija Stupica, vse članice literarnega krožka Društva Lipa, ki ga Zlatka vodi že dvaindvajset let.

Od spominov na rojstvo in otroštvo, preko študija in treh sončkov v novem domu pod Kamniškimi Alpami, do Univerze za 3ŽO Domžale. Pa o pesmih in o slikah. Nova knjiga ima tri dele, Sem videla, ker je že dolgo na svetu, drugi Sem, ker je še tukaj in zadnji Nekoč me ne bo, ker danes si, jutri pa te morda več ni, kar je lani izkusila na lastni koži. Izdala jo je ob svojem visokem jubileju-okroglih 75 let.

Prireditev so s primerno izbranimi ljudskimi lepo zaokrožile pevke ŽPO Solidarnost iz Kamnika, s katerimi e Zlatka prepevala in nastopala kar sedem let, vodi pa jih Marko Tiran.

Nastopajoči in poslušalci so se zlili v eno, zadovoljni, da do del tega dogodka, ki se je nadaljeval s prigrizkom in kozarčkom. Čestitamo!

Fotografije: Marjan Franc Levstek