Pero - naš zvesti prijatelj

Objavljeno .

Videokonferenca gorenjskih literatov

Obstaja čas pred korona virusom, čas korona virusa in čas po njem. Literatke Društva Lipa Domžale smo imele v času pred virusom veliko načrtov in že napovedanih nastopov, a vse se je ustavilo: nobenega druženja, nobenih nastopov, potovanj,… omejene smo postale na svoj dom in bližnjo okolico. Vrata Univerze so se zaprla do preklica in naše ustvarjanje se je preselilo med štiri stene.

Izolacijski čas je vsaka doživljala po svoje in tako tudi pisala, največkrat o svojih občutjih. Računalnik ali svinčnik je bil naš zvesti spremljevalec. Ko je Knjižnica Domžale razpisala natečaj Poezija zdravi, smo štiri iz skupine poslale svoje verze na nagradni natečaj: Alenka Mihorič, Zlatka Levstek, Janka Jerman in Mira Smrkolj. Nekateri naši verzi so in so še objavljeni na spletni strani knjižnice Domžale. Vseh sodelujočih nas je bilo 14. Pri izboru smo zasedle opazna mesta: 1. Alenka Mihorič, 2. Janka Jerman, 4. Mira Smrkolj in 5. Zlatka Levstek. Avtorji smo dobili simbolične nagrade.

Ker pesniškega večera Knjižnica Domžale še ni mogla izvesti, so izbrane verze natisnili in razstavili v dvorani Knjižnice Domžale. Izbrano poezijo so natisnili na čudovite plakate.

Razstava poetičnih besedil traja od 10. junija in bo trajala do 10. julija 2020.

Nekatere članice literarnega krožka Društva Lipa Domžale smo sodelovale še pri drugih srečanjih in natečajih. Na regijskem srečanju za literarne ustvarjalce Gorenjske JSKD Jesenice V zavetju besede sva sodelovali: Alenka Mihorič in Mira Smrkolj. Srečanja v živo, žal, ni bilo, smo se pa 29. maja, videli in pogovarjali o poslanih pesmih in zgodbah preko videokonference.

Sama pa sem sodelovala pri natečajih revije Ona plus Onino pero z naslovom Tistega dne se je vse spremenilo in Društva Norma 7 iz Ajdovščine z naslovom Pozdravljen, sosed. Izbori še potekajo.

Delno se je čas po korona virusu že začel, a tako kot je bilo… Upam, da bo in to kmalu.

Naj ne bo: vršanje vetra
prikimavanje listkov
brez ugovorov

Mira Smrkolj