Citrarke in kitaristke v MGC Domžale

Citrarke in kitaristke društva Lipa, Arboretum Volčji PotokSodelavci in oskrbovanci MGC so citrarke in kitaristke Društva Lipa Domžale, univerze za tretje življenjsko obdobje, pod vodstvom Damjane Praprotnik, prof., že sprejeli za svoje. Tudi tokrat smo se odzvali njihovemu vabilu in jih v sredo, 24. junija 2020 v dopoldanskem času razveseljevali s spevnimi, za uho prijetnimi skladbami, na citrah in kitarah, ter petjem. Glede na protivirusne ukrepe Covid 19, je bila razdalja med nami in udeleženci koncerta nekoliko večja, a to ni vplivalo na veselje ob poslušanju in doživljanju glasbe. Naša mentorica Damjana je skrbno izbrala program, namenjen ciljni skupini, da so lahko ostali ves čas pozorni in so z nami aktivno sodelovali pri prepevanju ljudskih in ponarodelih pesmih. V jeseni, po počitnicah ponovno pridemo z novim repertuarjem, smo jim obljubili in po burnem aplavzu smo si pomahali v slovo.

Anica Justinek