"Mati in otrok" - Razstava klekljanih čipk v Knjižnici Domžale

Objavljeno .

Plakat razstave Mati in otrok

V soboto, 13.6.2020, so klekljarice "Slamice" iz U3žo LIPA Domžale postavile na ogled svoje čipkaste izdelke v Knjižnici Domžale.
Tokrat razstavljajo že petič na posebno temo: najprej so bile "Čipke na slamniku", "Čipke na kamnu", "Čipkasti gavtri", "Čipkasti kapniki" in letos čipkasti motiv "Mati in otrok".
Mentorica klekljarske delavnice, Marija Rupert, vsako šolsko leto predlaga in v dogovoru s članicami - klekljaricami osvojijo primerno temo, motiv za čipkaste izdelke.
Letošnjo razstavo je pospremila z mislimi:
"Lipine Slamice že nekaj let pripravljamo zaključno razstavo študijskega leta na izbrano temo. Letos smo izbrale motiv "Mati in otrok".
Med materjo in otrokom je posebna vez: ljubezen, ki ni primerljiva z nobeno drugo. Večina od nas jo je občutila s svojimi otroci, a takrat o tem nismo imele časa razmišljati. Ko zdaj uživamo z vnuki, se nam ti občutki vračajo in jih je bilo potrebno na "naš način" izliti.
Ker same nismo risarske umetnice, smo osnovne motive poiskale na spletnih straneh (večinoma Pinterest) in jih prilagodile našim potrebam za papirc (vzorec za klekljanje).
Seveda pa otroka ne bi bilo brez ljubezni med dvema, zato smo med svoje motive vključile tudi zaljubljen par in celo družino: mati, oče in otrok.
Čeprav se zaradi korone nismo smele družiti, nam je uspelo pripraviti razstavo, ki pa jo imamo namen v bodoče še malo razširiti."

Razstava v Knjižnici Domžale bo do 29.6.2020. Vljudno vabljeni!

Pispevek pripravila in foto:
Mirjana Kavčič