Izlet citrark, kitaristov in kitaristk na Sviščake

Objavljeno .

Citrarke, kitaristi in kitaristke društva Lipa na Sviščakih

Končno spet skupaj

Po programu za letošnje dokaj nenavadno učno leto smo 3. junija odšli na končni izlet. Bilo nas je 26, Damjaninih citrark, kitaristov in kitaristk. Zopet smo imeli priljubljeno vodnico Alenko Veber iz Babnega Polja. S seboj je povabila tudi solo pevko Anemarijo Štefančič iz Loške doline. Zaradi omejevalnih zdravstvenih predpisov smo šli na pot z osebnimi avti.
Naš prvi postanek je bil v gostišču v Pivki, kjer so ob jutranji kavi zazveneli prvi zvoki citer in kitar.
Skozi Ilirsko Bistrico smo se peljali do planinskega doma na Sviščakih, ki je 1200 m nad morjem. Naš cilj ni bil osvojiti vrh Snežnika, pač pa smo se odpravili na sprehod skozi gozd do razgledišča. Od tam se lepo vidijo vsi trije vrhovi Snežnika.
Po kosilu smo zaigrali najbolj priljubljene melodije, z lepim petjem nas je spremljala Anemarija.
Na poti proti domu smo v Zagorju pri Pivki zavili navzgor v bližino Šilentabora. Proti vrhu ozkega grebena nas je pot vodila mimo cvetočih travnikov. Posebej lepi sta bili dve cvetlici, bela kobulnica z imenom vehrica in krvavordeči klinček. Na vrhu Šilentabora stoji cerkvica , ki je služila vaščanom za zavetje v času turških vpadov. Razgled z vrha seže daleč do Nanosa, Javornikov in Snežnika. Na nasprotni strani pa je globoka dolina z vasjo Narin, kjer so turistične kmetije.
Ni lepšega zaključka učnega leta v Lipi kot druženje ob glasbi in v lepi naravi.

Tekst: Helena Puh
Slike: Aco Majhenič, Alenka Veber