V spomin Jožici Polanc

Objavljeno .

V spomin Jožici Polanc

ŽIVLJENJE NI VEČNO,

Življenje prinaša človeku veliko poti, ki jih različno prehodimo. Med njimi je pot, na kateri dobi življenje pravi smisel in tako pot je prehodila mag Jožica Polanc, naša dolgoletna članica, od katere smo se pred kratkim poslovili na domžalskem pokopališču. Skoraj štiri desetletja je bila ravnateljica Osnovne šole Domžale. S svojim prizadevnim skoraj 20-letnim delom v Društvu Lipa pa je vplivala tudi na delo in razvoj Univerze za tretje življenjsko obdobje. V najtežjih časih, ob ustanovitvi, nam je OŠ Domžale, katere ravnateljica je bila, namenila odpisane, stare šolske klopi, stole in omare, ki jih še sedaj uporabljamo, omogočila pa nam je tudi, da smo v omenjeni šoli organizirali kreativne delavnice. Posebej smo v času, ko je bila članica Občinskega sveta Občine Domžale cenili njeno pomoč pri uvrstiti dejavnosti Društva Lipa v občinski proračun.

Po upokojitvi nam je s svojimi bogatimi pedagoškimi izkušnjami pomembno pomagala pri vsebini in oblikah dela našega društva, več let je bila članica upravnega odbora, posebej pa smo cenili njeno pomoč pri načrtovanju in vodenju ekskurzij. Pod njenim vodstvom so slušatelji angleških, nemških in italijanskih skupin navezali neposredne stike z ljudmi v deželah, kjer govorijo te jezike. Tako smo neposredno spoznavali njihov jezik, naravne, kulturne in  zgodovinske posebnosti njihovih dežel.

Iskrena hvala, prijateljica in sodelavka Jožica, za vso pomoč in delo, ki si ga opravila v korist naše univerze za tretje življenjsko obdobje, bila si:

Na svetu si, da gledaš sonce,
Na sveti si, da greš za soncem,
Na svetu si, da sam si sonce
In da s sveta odganjaš – sence.

Tone Pavček

Društvo Lipa