Intenzivni glasbeni vikend

V soboto, 7. 12. in v nedeljo 8.12. so bile v prostorih Univerze za tretje življenjsko obdobje v Domžalah celodnevne intenzivne vaje pod vodstvom mentorice, prof. Damjane Praprotnik.

Vaj smo se udeležili skoraj vsi, ki smo člani glasbenih skupin znotraj univerze. Mentorica Damjana nam je predstavila in razdelila priredbe skladb za citre in kitare. ki jih bomo izvajali v predbožičnih, pred in po novoletnih nastopih in prireditvah. Precej skladb smo že igrali in jih je bilo potrebno le osvežiti, kar nekaj je pa tudi novih priredb.

V skupini pa poleg igranja na citre in kitare tudi pojemo. Damjana ima neverjetno energijo in z veseljem dela z nami. Kljub dvodnevnemu celodnevnemu igranju in petju, smo bili dobre volje, saj nas glasba razveseljuje, povezuje in bogati.

O tem, kje bomo nastopale, citrale in pele, vas bomo obvestili preko oglasne deske, na spletni in FB strani Društva Lipa Domžale – Univerze za tretje življenjsko obdobje. Znano pa je že, da bo v sredo, 18. decembra ob 18. uri, zaključni nastop v prostorih KS Volčji potok, v soboto 28.decembra zvečer pa v cerkvi na Viru.

Glasbeni program je pa zaenkrat še skrivnost. Pustite se presenetiti!

Besedilo:
Marija Gornik Kugler