Predstavitev likovnega krožka

Objavljeno .

Likovni krožek društva lipa

Likovni krožek v LIPI dostojanstveno praznuje že enaindvajseto leto delovanja.

V začetnem obdobju so naše fotografije prisrčne, vesele. Večina tedanjih slušateljic še vedno, po vseh teh letih, rada obiskuje in prizadevno dela v naši učilnici, ki jo krasijo premnoge risbe in slike, ki pričajo o našem marljivem delu.

Naše učenke, skorajda vse že babice, vzgajajo sebe v dobre, sočutne in vesele ljudi in tako posredno vplivajo na svoja okolja, otroke in vnuke.

Poleg likovne kompozicije, barvne harmonije, empatije in razumevanja vidnega in nevidnega sveta, krepimo in negujemo odnose med seboj in dejansko izboljšujemo naša življenja. Delovanje obeh likovnih skupin v Lipi je v vseh teh dolgih letih druženja in učenja obrodilo na stotine, tisoče dobrih sadežev. Samostojne razstave najbolj pogumnih, nekateri so že dobri slikarji, in razstave obeh skupin, so izredne. O tem priča veliko število povabil na prijetna slikarska srečanja, k sodelovanju na različne likovne natečaje doma v Domžalah pa tudi vsepovsod po Sloveniji, kar je dokaz, da nas imajo radi, da smo zanimivi, zelo ustvarjalni in imamo še veliko povedati in pokazati.

Sami pa pravimo: smo zreli učenci, zavedamo se namreč, da z modrostjo v zrelih letih lahko dosežemo več, kot smo si lahko predstavljali kdaj koli prej.

Marjan Ravnikar,
Predsednik društva Lipa-
Univerze za tretje življenjsko
obdobje Domžale