Predstavitev zbornika Razkošje jeseni

Predstavitev zbornika 2019V torek, 14. maja 2019 je Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje, Domžale predstavilo že svoj 16. literarno likovni zbornik. V KD Franca Bernika Domžale sta prireditev vodili Manica Perdan Ocepek in Zlatka Levstek, pesmi in odlomke proznih sestavkov pa so brale Janka Jerman, Marija Dodič in Mira Smrkolj iz literarnega krožka Društva Lipa. Uvodni nagovor je imel predsednik Lipe Marjan Ravnikar, slavnostni govornik je bil župan Toni Dragar, na zaključku pa je ustvarjalnost avtorjev pohvalila še prof. dr. Ana Kranjc, predsednica Zveze U3ŽO Slovenije iz Ljubljane.

Poetične besede 15 literatov Lipe in 7 literatk iz drugih U3ŽO so popestrile citrarke in kitaristke Društva Lipa, Plesna skupina Češminke iz Lipe in Šole zdravja Domžale in pevka, gimnazijka Barbara Pavlič, ki jo je na klavir spremljala Teja Komar.

Na prireditvi so predstavili tudi 7 slikark in 3 slikarje, ki so s svojimi slikami oplemenitili letošnji zbornik. Na koncu so vsem avtorjem predali zbornike Razkošje jeseni kar na odru, da so posneli še skupinsko fotografijo za spomin, nakar so jih v prostorih Lipe tudi počastili.

Sestavila:
Zlatka Levstek