Nastop citrarske skupine Društva Lipa ob 100-letnici organiziranega delovanja čebelarskih društev

Objavljeno .

Nastop citrarkse skupine na slavnostni akademiji ob 100-letnici organiziranega delovanja čebelarskih društevCitrarska skupina Društva Lipa – Univerze za tretje življenjsko obdobje Domžale, pod vodstvom Damjane Praprotnik sodelovala na slavnostni akademiji ob 100-letnici organiziranega delovanja čebelarskih društev Dolsko, Domžale, Krtina Dob, Lukovica in Moravče

V soboto smo Anica Justinek, Marta Hernčič, Joži Ravnikar, Marinka Flis in avtorica tega prispevka sodelovale v Kulturnem programu na Slavnostni akademiji ob 100-letnici organiziranega delovanja čebelarskih društev Dolsko, Domžale, Krtina Dob, Lukovica in Moravče. V Društvu Lipa Domžale se učimo igrati na citre pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik.

Sodelovali so še Komorni moški zbor Čebelarske zveze Slovenije pod vodstvom Aleša Sedušaka in citrarke Eve Medved, predstavnika Čebelarskega društva Moravče Peter in Petra Pirnat, Otroška folklorna skupina Dolsko in Klapa Sidro.

Bila je res lepa prireditev. Prvič smo nastopale s citrami pred tako številnim občinstvom, ki nas je zelo lepo in prisrčno sprejelo in nagradilo z aplavzom. To nam pomeni tudi vzpodbudo za nadaljnje učenje igranja na citre in nastopanje. Članica naše skupine Joži Ravnikar je tudi sama čebelarka, članica Društva čebelarjev Moste Polje, zato je bil zanjo dogodek in nastop še posebej prijeten. Voditeljica prireditve se nam je zahvalila in publiko povprašala tudi, če vedo, kako se reče citram. Pojasnila je, da je star izraz za citre, da so »milozvočen« instrument«, kar sem tudi sama prvič slišala.

Še enkrat čestitke ob jubileju vsem že omenjenim Čebelarskim društvom. Zahvaljujemo se za povabilo in prijetno druženje po prireditvi.

Program prireditve in naš nastop (nastopale smo predzadnje) je objavljen na Domžalec.si, lahko pa si ga ogledate na sledeči povezavi: Domžalec.si - Slavnostno ob 100-letnici organiziranega delovanja čebelarskih društev Dolsko, Domžale, Krtina Dob, Lukovica in Moravče

Foto: Miro Pivar - Domžalec.si

Besedilo: Marija Gornik Kugler

Program prireditve in naš nastop (nastopale smo predzadnje) je objavljen na Domžalec.si, lahko pa si ga ogledate na sledeči povezavi: