Medgeneracijsko literarno srečanje izzvenelo v spominu na materino naročje

Objavljeno .

(povzeto po domzalec.si)

Medgeneracijsko literarno srečanje izzvenelo v spominu na materino naročjeLiterarni krožek Društva Lipa Domžale in Osnovna šola Venclja Perka Domžale sta združila moči in pripravila medgeneracijsko literarno srečanje, na katerem so obiskovalcem uprizorili recital, ki so ga poimenovali "Materino naročje." To medgeneracijsko druženje je v pesmih in spisih o mami izzvenelo v petek, 31. marca 2017 v prostorih Centra za mlade v Domžalah.

S pesmicami in spisi, ki so jih napisali in prebrali člani dveh generacij, so se obiskovalci vrnili v svoje otroštvo, saj so recitatorji večino prebranega podoživeli iz svoje mladosti, ki je za nekaj let izginila iz spomina, ob praznikih, s katerimi praznujemo dneve mamic, pa nekako privreli na dan, s tem pa so nastali prelepi spomini, ki so ohranjeni luč sveta zagledali v "zrelem obdobju" in sicer v izdanih pesniških zbirkah ali pa v spisih, ki so jih napisale mlajše generacije v šoli.

Ob veznem tekstu in vodenju medgeneracijskega literarnega srečanja, je Zlatka Levstek najprej pozdravila vse navzoče in seveda tudi recitatorje ter zaželela vsem lepo poznopopoldansko srečanje in druženje. Svoje pesmice in zbirke spisov so prebrale članice literarnega krožka Društva Lipa Domžale: Marija Dodič, Janka Jerman, Lidija Konda, Anica Kvas, Mija Stupica, Mira Smrkolj in Elena Skok ter učenci Osnovne šole Venclja Perka Domžale, ki so v pesmi in besedi pod vodstvom učiteljice in mentorice mag. Tine Preglau Ostrožnik predstavili svoje poglede na otroške dni, saj so sedaj že mladostniki, ki zaključujejo osnovno šolo in se bodo v kratkem podali po nove izkušnje, ki jim jih ponuja življenje. S pesmicami in spisi so se predstavili: Blaž Mežnar, Gaja in Tjaša Škofic, Sara Špelko, Konstantin Kostja Birk in Živa Kovač. Ker sta Zara Miočić in Valentina Laura Dolenc manjkali, so njune spise prebrali drugi.

Prijetno literarno medgeneracijsko popoldne je izzvenelo v spominu na mame, ki so res enkratne. In kot so dejali ob koncu: »Mame so zelo dragocene in je prav, da se jih spominjamo v drobnih delih vsak dan, saj so se veliko žrtvovale in se žrtvujejo, da nam je bilo in da nam je lepše.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Video: https://www.youtube.com/watch?v=3TGkBi0gIbU (47 minut)

Fotogalerija:

 

 


webstat admin