O razstavi slikarskih del in keramičnih izdelkov poroča tudi Domžalec (domzalec.si)

Objavljeno .

Odprtje razstave slikarskih del in keramičnih izdelkov Društva Lipa DomžaleV četrtek, 21. maja 2015, je v Galeriji Domžale potekalo odprtje razstave slikarskih del in keramičnih izdelkov Društva Lipa Domžale, Univerze za tretje življenjsko obdobje. Na razstavi so predstavljena slikarska dela in keramični izdelki, ki so nastali v šolskem letu 2014/2015.

Na odprtju razstave je vse prisotne najprej pozdravila predsednica Društva Lipa Domžale, Metka Zupanek, ki je poudarila, da lahko z veseljem pove, da njihove keramičarke in slikarke iz leta v leto napredujejo: »Med razstavljenimi eksponati je viden velik napredek tako pri izražanju na likovnem področju kot pri oblikovanju gline. Drage avtorice in avtorji, ponosna sem na vaše delo, na vaše uspehe na številnih razstavah in skupaj z vami se veselim, da ste na mnogih razstavah prejeli številne pohvale in nagrade. Iskrene čestitke za vašo ustvarjalnost.«

Lučka Šičarov, ki vodi keramični krožek je povedala, da jo veseli, da tokrat razstavljajo v Galeriji Domžale. Dotaknila se je tudi njihovih razstavljenih živali iz keramike, saj kažejo, da bodo kar spregovorile. Leta njihovega ustvarjanja so namreč posvečena izrazu. Tako imajo po njenih besedah njihove skulpture v sebi neko življenje. »Ni ne konca in kraja naše ustvarjalnosti in se zahvaljujem kolegicam za sodelovanje«, je še dejala Lučka Šičarov.

Mentorica likovnega krožka Marija Mojca Vilar je dejala, da se v njihovih likovnih delih izraža strast. Saj je za vse tisto v čem smo dobri, pomembna neizprosna strast. Strast je namreč nastajanje osebnosti, osebe ali pa likovnega izdelka. »Zgodi se, da ima kakšen dan človek v sebi notranji kaos in pomembno je, da iz tega kaosa naredimo red. Pri tem jim jaz pomagam, da do tega pride, vse to pa vidite razobešeno na stenah«, je dejala Marija Mojca Vilar. Na stenah visijo študijske slike, figure, različni motivi, krajina. V preteklem študijskem letu so se lotile del Huana Miroja, saj je dober učitelj, kar je po njenih besedah pomembno. Med članice krožka so razdelili tudi različne pesmice, ki jo je vsaka morala predelati in razmisliti o njej. Iz tega pa so nastala dela, ki so tudi razstavljena v Galeriji Domžale.

V kulturnem programu na odprtju razstave je zapel Fantovski kvarter, ki so ga spremljale kitaristke Društva Lipa Domžale, pod vodstvom Damjane Praprotnik in citrarke Društva Lipa Domžale.

Razstava, ki jo je podprl tudi Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale, bo na ogled do 28. maja 2015.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar, Simona Pivar

Fotogalerija