Vabilo na drugo srečanje debatnega kluba

Objavljeno .

Debatni klub

Drugo srečanje bo 12. 11. 2019 ob 16. uri v prostorih Lipe.

Na tem srečanju bomo govorili o poženščenih moških in možačastih ženskah.

Že prvo srečanje nas je pripeljalo na gornjo temo in razvnela se je debata, ki smo jo sklenile nadaljevati v novembru na našem drugem srečanju. Tema je zelo zanimiva in tudi aktualna v današnjem času in čedalje bolj zaznavna v družbi. Na eni strani velik feminizem, ki je dobesedno ženske popeljal v tekmovanje z moškimi, ki pa so čedalje bolj poženščeni in ne igrajo več svoje vloge, ki jim po naravi pripada. Po naravi naj bi bili moški lovci, ženske pa čuvarke ognja. To pomeni, da moški delujejo s svojim razumom, ženske pa s srcem, ki oplemeniti razum in tako se razum omehča in postane modrost, s katero lahko razumeta in vodita ta svet. Vendar praksa kaže, da sta oba spola skrenila globoko s svoje poti.

Feminizacija sodstva, zdravstva in šolstva?
Kvote – dvoličnost brez primere.
Kje je potreba moških, da bi se vedli kot moški?

Mojca Šrinjar: "Poženščene šole; skušajo biti kos sprevrženemu stanju."

Ameriški seksologi napovedujejo tretjo seksualno revolucijo, ki jo zaznamuje prostovoljna vzdržnost. Izraz metroseksualec je prvič pred desetimi leti uporabil Mark Simpson v britanskem Independentu, ko je opisoval novo, narcistično, medijsko prenasičeno samozavestno vrsto moškega za tretje tisočletje. To je bil moški, ki so ga ustvarili Hollywood, oglasi in revije za življenjski slog, da bi izrinili tradicionalno nerefleksivnega in "nekozmetičnega" moškega, ki ni dovolj nakupoval in je bil prepričan, da je dovolj služiti denar, ki ga bo porabljalo njegovo dekle/žena.

Anthony de Mello: Kdo vodi

Ameriško dekle, ki je hodilo k plesnim vajam v tradicionalno plesno šolo, je nenehno kazalo težnjo, da vodi svojega partnerja.

Ta je protestiral: "Hej! Kdo vodi – ti ali jaz?"

Nekega dne je bil njen plesni partner slučajno kitajski fant, ki je pet minut potem, ko se je ples začel, vljudno zašepetal: "Ali ni na splošno pri plesu bolj ugodno, če se dama izogiba vsem vnaprej ustvarjenim idejam o smeri, v katero naj se par giblje?"

Marija Dodič