Bil je zaključni koncert citrark in kitaristk

Objavljeno .

Citrarke in kitaristke društva Lipa na zaključnem koncertuCitrarski skupini I in II ter obe skupini kitaristk Društva Lipa Domžale, pod vodstvom prof. Damijane Praprotnik, smo se od študijskega leta 2018/19 poslovile 20. junija 2019 ob 18.00. uri z Zaključnim koncertom v Volčjem potoku.

To popoldne se je nad Domžalami razvnemalo hudo neurje, me pa smo se pripravljale na koncert, dogodek, na katerem lahko javnosti pokažemo svoj napredek in dosežke minulega leta . Nekatere vadimo prvo ali drugo leto, druge pa že pet in več let. Z nami so bile tudi predstavnice skupine iz Kranja, a kot posebna gostja koncerta je bila mlada Pia Kladnik, domačinka iz Volčjega potoka, ki je s svojim šolanim glasom bogatila zvoke strun naših instrumentov. Njeno milo petje je prekrilo prenekatero od napak, ki smo jo zagrešili začetniki. Repertuar je bil pester, program pa skrbno pripravljen, da se je lahko predstavila vsaka skupina posebej, nekatere skladbe pa smo v eno urnem programu zaigrali in zapeli vsi nastopajoči skupaj. Bilo je luštno, so nam na koncu povedali obiskovalci, ko so nekaj skladb celo zapeli skupaj z nami. Obljubili smo si, da se znova vidimo na naslednjem koncertu. To nas obvezuje, da vadimo in spet vadimo in nadgrajujemo tehnike igranja.

Sledijo počitnice, ki to praviloma niso, saj še posebej citrarji moramo stalno vzdrževati in razvijati spretnost prstov. Zvoki strun naših instrumentov bodo v prostorih Društva Lipe Domžale znova zazveneli v avgustu in nato v naslednjem študijskem letu.

Anica Justinek