Lepote koroških jezer

Vrbsko jezeroVabljeni na izlet "Lepote koroških jezer" v Soboto, 08. 06. 2019

Turistična agencija Loka turist

Koroška jezera niso brez razloga med najbolj priljubljenimi vodami v Evropi. Tu boste našli različne tipe jezer in obrežij s pokrajino, ki vas bo prevzela. Več kot polovico od 1270 koroških jezer se nahaja v visokogorju, v dolini pa so tri največja jezera, ki jih bomo obiskali na našem izletu:

Vrbsko jezero, 1.938 ha, globina 85 m,
Millstättersko jezero, 1.325  ha, globina 141m
Osojsko jezero, 1.078 ha, globina 52 m.
Odhod iz Ljubljane ob 7.00 h

Pot nas bo vodila preko mejnega prehoda Karavanke, čez Rož, mimo Beljaka, po turski avtocesti mimo Špitala do Millstätterskega jezera. Sledi postanek v turističnem središču Millstatt z ogledom samostanske cerkve, kjer so odkrili tudi Domicijanov grob, nadaljevanje poti po severni strani jezera. Nato se bomo peljali še mimo jezer Brennsee in Afritzersee. Po južni obali Osojskega jezera bomo prispeli v Osoje, si ogledali najstarejšo samostansko cerkev na Koroškem iz začetka 11. stol. Romanski cerkvi so bili nato dodani gotski in baročni elementi. Za cerkvijo na pokopališču se nahaja grob poljskega kralja Boleslava, po legendi naj bi leta 1081 kot običajen romar stopil v samostan, spregovoril je šele ob smrti in priznal resnično identiteto, od tu naziv »Mutec osojski«.

Vračali se bomo preko stare koroške prestolnice Šentvid ob Glini, zunanji ogled središča mesta mimo Gospe svete do Celovca skozi katerega se bomo zapeljali. Pot nato nadaljujemo do Vrbskega jezera, ki velja za največje jezero na Avstrijskem Koroškem. Od Vrbskega jezera se bomo preko mejnega prehoda Ljubelj odpravili na slovensko stran, kjer si bomo v znanem gostišču v vasici Podljubelj privoščili pozno kosilo.

Domov bomo prispeli v večernih urah.

Cena 2019:

35 oseb: 35,00 €

40 oseb: 33,00 €

45 oseb: 32,00 €

50 oseb: 31,00 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, vsi zunanji ogledi po programu, pozno kosilo, turistični vodnik na poti, organizacija izleta in DDV.