Predstavitev knjige Mire Smrkolj Med ljudmi

Objavljeno .

Sanje so kot sonce. Vzhajajo in zahajajo. Dozorevajo. Mirine sanje so dozorele. Izdala je svojo prvo samostojno knjigo kratkih zgodb z naslovom Med ljudmi. Rada je med ljudmi, jih posluša in nabira zgodbe, saj življenje je ena sama zakladnica zgodb.

V petek, 17. maja 2019 je bila v nabito polni dvorani Knjižnice Domžale predstavitev te nove knjige. Mira Smrkolj je že šesto leto redna članica literarnega krožka Društva Lipa, U3ŽO Domžale in se je našla v pisanju kratkih zgodb, pravzaprav je že prava mojstrica. Zgodbe so zanimive, iskrive, napete, humorne, avtentični opisi naše narodne in zgodovinske dediščine polpreteklega časa.

Pogovor z avtorico je vodila Zlatka Levstek, kratke odlomke zgodb iz nove knjige pa so poleg Mire Smrkolj brale še Janka Jerman, Marija Dodič in Zlatka Levstek, vse članice literarnega krožka Lipe. Prireditev je bila pravzaprav medgeneracijska, saj sta za glasbeno popestritev nastopili učenki osnovne šole. Kaja Kranjc, učenka 8.a OŠ Vojnik je zaigrala na prečno flavto, Lana Komatar, učenka 6.i OŠ Domžale, podružnica Ihan, pa se je sama spremljala na kitari in krasno zapela. Za zaključek so Miri zapeli še člani pevskega zbora društva Skrinjca iz Lukovice.

Predstavitev je uspela v prijetnem vzdušju. Čestitke Miri Smrkolj za izdajo knjige Med ljudmi. Bila je res njena prva, ampak zagotovo ne zadnja.

Tekst: Zlatka Levstek

Fotografije: Marjan Franc Levstek